Käväisin tällä viikolla kirjastossa palauttamassa jo myöhässä olleita kirjoja. Kaksi kirjaa olivat poitsulle lainattuja lasten kirjoja ja yksi hieman poikkeuksellisesti toteutettu Pariisi-opas.
Mukaani tarttui kolme uutta kirjaa. Yksi lainatuista on kirja nimeltä Kunniamurha ja kaksi muuta käsittelivät markkinointia ja brändäystä. Jostakin syystä lainaan usein naisten asemaan liittyviä kirjoja, joissa monissa on kaltoin kohdeltujen naisten tarinoita. Kirjat ovat lähes poikkeuksetta elämänkerrallisia ja niissä on usein edes suht onnellinen loppu. Nyt lainattu kirja ei anna sijaa onnelliselle lopulle, koska kertojan paras ystävä kunniamurhataan kirjan loppupuolella rakkaussuhteestaan vääräuskoiseen. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Jordaniaan. Tällä hetkellä kirjoittaja asuu Kreikassa, jonne hän pakeni henkensä edestä ystävän rakkaussuhteen tultua ilmi. Kirja on mielenkiintoinen ja helppolukuinen, mutta samalla hyvin karua luettavaa naisten asemasta Jordaniassa. Ahmin kirjan hieman harppien yhdessä illassa. Kirja on painettu vuonna 2003 ja siinä on 246 sivua.



Muita mielenkiintoisia kirjojen aiheita minulle ovat mm. Pohjois-Korea (älä kysy miksi!) sekä adoptiotarinat (vaikka minulla ei ole mitään omakohtaista kosketuspintaa asiaan). Elämänkerrat kiinnostavat, ei niinkään julkisuuden henkilöiden, vaan mieluummin sellaisten tavallisten ihmisten, joiden elämässä on ollut suuria tunteita ja mullistuksia.