Uusin hurahdukseni: blogikirjoittelu! Katsoin tänään Blogistaniaa televisiosta ja mietin, että kokeilisinko minäkin. Joskus varmaan yli kolme vuotta sitten minulla on askarteluihin lähinnä keskittyvä blogi. Se kuitenkin hiipui yhdessä askarteluintoni kanssa. Tästä tein päätelmän, että yhteen teemaan keskittyvä blogi ei sovi minulle. Tarvitsen paikan, jossa voin jakaa hurahduksiani useammasta aiheesta.

Ihmistyyppinä olen sellainen, että innostun asioista varsin perusteellisesti. Saatan käyttää liki kaiken vapaa-aikani työn ja perheen jälkeen johonkin tiettyyn hurahdukseeni kuukausienkin ajan. Vuosien saatossa pahoja hurahduksen kohteita ovat olleet askartelun lisäksi swappailu (2008), puutarhan hoito (keväällä 2009), postcrossing (useammassa pätkässä vuodesta 2006 alkaen), käytettyjen lasten vaatteiden selailu /osto netistä (huhtikuu 2012) ja niin edelleen.

Yksi rakkaista jatkuvan hurahduksen kohteista on matkailu ja matkojen suunniteleminen. Valitsen matkakohteen usean illan perehtymisen jälkeen. Kun matkakohde on valittu, paneudun matkakohteisiin varsin perusteellisesti: ostan yhden matkaoppaan ja lainaan tusinan muita kirjastosta, käyn läpi nettikeskustelut, Tripadvisorin. Usein olen jo varsin hyvin perillä matkakohteesta, siinä vaiheessa kun nousemme lentokoneeseen. Toiminkin usein omalle perheelleni matkaoppaana. Tähän mennessä olen päässyt matkustamaan 19 maahan, joista suurin osa on Euroopassa. Viimeisin matkani kohdistui viikko sitten Pariisiin. Seuraavaa matkakohdetta ei ole vielä päätetty. Kesällä emme kuitenkaan ole ulkomaille lähdössä sen verran paljon on viimeisen reilun vuoden aikana reissattu: Berliinissä, 2 kertaa Tallinnassa, Tukholmassa, Teneriffalla ja nyt Pariisissa.

Toinen jo liki pysyväksi hurahdukseksi jäänyt harrastus liittyy postikortteihin. Olen enemmän ja vähemmän aktiivisesti kerännyt UNESCO:n maailmanperintökohteiden postikortteja vuodesta 2008 alkaen. Kokoelmissani on tällä hetkellä noin puolet maailman reilusta 900 kohteesta.

Nyt uusi blogini on siis avattu. Kommentoithan mikäli blogiini eksyt ja esittele vaikka oma viimeisin hurahduksesi.